Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Festival KoresponDance se letos představí nejen v Praze

Mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance se uskuteční již podvanácté.
Přidat na Facebook
Hlavní festivalový program se uskuteční tradičně ve městě a na zámku Žďár nad Sázavou, a to od 11. do 14. července 2024. Doplněný bude o jeden festivalový den v pražském PRAKABu a poprvé festival zavítá i do Nového Města na Moravě do prostor Horácké galerie. Největší site-specific festival současného pohybového umění představí umělce a umělkyně z Česka, Francie, Portugalska, Rakouska, Španělska, Slovenska, ale třeba i z Kanady. Tvůrčí gejzír novocirkusové, taneční a pohybové energie zažijí návštěvníci na všech festivalových scénách.

Letošní festival pozval umělce a soubory, kteří naplno ukážou interdisciplinaritu své umělecké práce. Letos návštěvníci zažijí nejen divadlo, nový cirkus, tanec, ale třeba i film či vizuální instalace. Festival KoresponDance si zakládá na tom, že je otevřen pro širokou škálu publika. Nehledí na rozdílné generace, zájmy nebo sociální prostředí. Umění si užijí doslova všichni, rodiny s dětmi, generace Z, zralí padesátníci i senioři. Zklamaní ale nebudou ani zkušenější diváci či odborná divadelní a taneční obec. Je zkrátka přístupný všem, kteří jsou otevření kulturním zážitkům a poznání specifických míst, na kterých by návštěvník performační umění primárně nečekal. Například v továrně na kabely.

V posledních letech KoresponDance akcentuje i ekologickou stránku a má za cíl zařadit se mezi “zelené” festivaly. Třídění odpadu v průběhu po celou dobu konání i příprav je samozřejmostí, návštěvníci mohou využít zdarma MHD i speciální svozy v pozdních nočních hodinách. Součástí festivalového merche budou například re-kelímky. „V průběhu posledních let se snažíme držet krok se základními návyky, které vedou k udržitelnosti. Víme, že můžeme omezit dopravu osobními auty, třídit odpad, nepoužíváme plastové nádobí a letos si budou moct návštěvníci zakoupit i re-kelímky za symbolickou cenu. Chceme být ekologickým festivalem, není nám jedno, jak vypadá naše krajina a životní prostředí. Tím prosíme i samotné návštěvníky, aby se s námi do jednotlivých kroků k zelenějšímu festivalu aktivně zapojili a využili k dopravě například MHD, které budou mít po celou dobu zdarma,” dodává Marie Kinsky. Předprodej vstupenek na festival bude zahájen na přelomu května a června, vstup na pražskou část bude zdarma. Bližší informace o programu i vstupenkách jsou průběžně zveřejňovány na www.korespondance.cz a na sociálních sítích.

O FESTIVALU KORESPONDANCE

KoresponDance je mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu a největší site-specific festival současného tance v České republice. Každý rok na začátku července

otevře KoresponDance dveře zámku Žďár nad Sázavou desítkám umělců a tisícovkám návštěvníků a všem zprostředkuje fantastický zážitek se současným uměním té nejvyšší světové úrovně. Těšit se můžete již na jedenáctý ročník, který opět přivítá nepočítaně umělců z mnoha zemí.

TERMÍNY 2024

19. 6. | Nové Město na Moravě | Horácká galerie

20. 6. | Praha | PRAKAB

11.–14. 7. | zámek a město Žďár nad Sázavou
Tina
(Martina )
čtvrtek 30. 5. 2024 08:00
, Martina . 2024. Festival KoresponDance se letos představí nejen v Praze. Vychytané.cz. [Online] 30. 5. 2024. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14417. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Festival-KoresponDance-se-letos-predstavi-nejen-v-Praze
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.124s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.119.213.82
Serverový čas: sobota 27. července 2024 06:54