Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Robin Schenk představuje debutové album

Robin Schenk, hudební skladatel, muzikant a herec, oceňovaný autor scénické divadelní hudby, se vydává na cestu hrdiny a představuje debutové autorské album Paladins & Tyrants.
Přidat na Facebook
Ve spolupráci s Jeronýmem Šubrtem z Lake Malawi, s Norským producentem JOWSTem či Lukášem Chromkem a za přispění desítek dalších hudebníků z celého světa vzniklo odvážné dílo, experimentující s netradičními kombinacemi hudebních prvků a žánrů. Od chytlavých popových melodií přes symfonické plochy s operním zpěvem až po prvky elektronické hudby, hard rocku či metal core. Těžko na to dát jednoduchou nálepku, ale říkejme tomu baroque pop.

Cestu k albu z části ovlivnil muzikál Devět křížů, za který byl Robin oceněný za Nejvýraznější tvůrčí počin 2022/2023 Cen křídla, samotný muzikál pak byl ve stejné soutěži označen jako Inscenace roku, na žebříčku se umístil také v redakční i divácké volbě i-divadlo jako Nejlepší muzikál sezóny. Právě hudbu k muzikálu Robin dokončoval začátkem roku 2020, kdy měl mít i premiéru. Divadla se zavřela a v náhlém tvůrčím vakuu se rozhodl spustit dlouho odkládaný projekt prvního studiového alba, na které už se mu mnoho let hromadily nápady.

Název alba Paladins & Tyrants vyplývá ze světa fantasy a mytologie a je inspirován dílem Josepha Campbella Tisíc tváří hrdiny. Jedním z hlavních konceptů tohoto autora je „cesta hrdiny“, a právě ten se stal i zásadním zdrojem inspirace. „Hrdina, který musí překročit práh komfortu všedních dní a vydat se do divočiny vstříc naplnění svého osudu. To je téma, kterým je celé album prostoupené. Deska Paladins & Tyrants ale nezůstává zamrzlá jen ve světě snů. Je také širokým odrazem doby, ve které žijeme,“ popisuje Robin. Začíná skladbou INFINITY jako výletem do nekonečna, vyjadřujícím neomezený potenciál lidské mysli. Končí písní Kids from the Eastern Bloc, návratem zpět na zem, tryznou za zmařený potenciál mnoha lidí, kteří prožili mládí v komunistickém Československu.

Do alba zasáhlo dlouholeté hudební i osobní přátelství s Jeronýmem Šubrtem z Lake Malawi. Tím byla volba baskytaristy, producenta a druhého páru uší vcelku jasná. Bicích se zase ujal Petr Ptáček z B-Side Bandu. U písní využívajících elektronické prvky (Cadmium Blue, Until I Break) se produkce ujal norský EDM producent JOWST. U hard rockové Cloud Factory zase Lukáš Chromek. Seznam všech hostujících umělců by byl vyčerpávající, ale uveďme například, že ve skladbě On the Beach hraje na violoncello světově známý izraelský cellista Yoed Nir. Britská operní pěvkyně Caroline Joy hostuje zase v písni Keep an Eye on Me. Sbory v písních Hiraeth a Kids from the Eastern Bloc nazpívali sólisté Městského divadla Brno a vokály v písních Lullaby a Japanese Postcards Kristýna Daňhelová.

Robin Schenk je mladý hudební skladatel, muzikant a herec. Po vystudování klasické kompozice na Janáčkově akademii múzických umění v Brně se odklonil od tvorby soudobé vážné hudby a vystudoval muzikálové herectví na stejné škole. V současné době spojuje zkušenosti z kompozice a herectví, koncertuje se svou kapelou a pracuje na projektech Městského divadla Brno.

Album vyjde 7. června 2024 na všech hudební online platformách. Křest alba proběhne v Brně v Kabinetu múz - 10/06/2024 a v Praze v Rock Café - 13/06/2024.
Tina
(Martina )
pondělí 20. 5. 2024 08:00
, Martina . 2024. Robin Schenk představuje debutové album. Vychytané.cz. [Online] 20. 5. 2024. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14408. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Robin-Schenk-predstavuje-debutove-album
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.133s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.15.220.29
Serverový čas: sobota 27. července 2024 08:00