Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

KÁVAFEST: KÁVY, KTERÉ NIKDE JINDE NEOCHUTNÁTE

Velká oslava kávy se chystá do Zlína. V Galerii Desítka, v centru města, se uskuteční 14. října Kávafest - festival s kávovými stánky, přednáškami i degustacemi zajímavých káv. Každý z návštěvníků bude moci také soutěžit o kávovar Nivona. Pokud jste milovníkem kávy, tuto akci si rozhodně nenechte ujít!
Přidat na Facebook
Největší změnou letošního Kávafestu je samotné místo konání akce. Po čtyřech letech v Kongresovém centru se festival stěhuje do atraktivních prostor Galerie Desítka, v 10. patře Obchodního domu Zlín s nádherným výhledem na centrum města.

Pro návštěvníky akce zde bude připraveno na 15 kávových stánků – regionální pražírny, místní kavárny i prodejce kávovarů. Ti všichni přivezou do Zlína své nejlepší kávy, které zde budou také vařit.

Důležitou součástí celodenního programu jsou přednášky. Letošními tématy jsou Cold brew coffee a její domácí příprava. Dozvíte se, jak probíhá den na kávové farmě v Kostarice a věnovat se budeme speciálně cibetkové kávě – Kopi Luwak. Také letos dorazí Ital – barista, lektor Školy kávy Roberto Trevisan, který povede individuální kávové workshopy přípravy kávy na profesionálním kávovaru i oblíbený Latte art, kdy se na hladině nápoje vytváří různé tvary a obrazce. Degustoval se budou kávy z olomoucké pražírny Kikafe a uskuteční se také festivalový cupping výběrových káv českých pražíren.

Ani soutěživí návštěvníci nepřijdou zkrátka. Každý, kdo vyplní soutěžní kupón a odpoví na anketní otázku, má šanci vyhrát skvělý kávovar od značky NIVONA. Navíc každý host obdrží, do vyčerpání zásob, malý dárek od partnerů akce ke své vstupence.

Velkou novinkou Kávafestu je také spolupráce s neziskovou organizací Nedoklubko, která podporuje rodiče dříve narozených dětí. Vypili jste už někdy 10 silných espress najednou? Že by Vás to „zabilo“? Předčasně narozené děti dostanou přesně takovou dávku kofeinu krátce po narození. Proto Kávafest finančně podpoří Nedoklubko a věnuje část vstupného na tento dobročinný projekt. Každý návštěvník tak přispěje na dobrou věc.

Kávafest se koná v sobotu 14. 10. 2023 od 10 do 17 hodin v Galerii Desítka Zlín.

Akce je pod záštitou primátora města Zlína Jiřího Korce a statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje Hany Ančincové.

Více informací na www.kavafest.cz



Připomenutí Kávafestu 2022:
Tina
(Martina )
čtvrtek 5. 10. 2023 08:00
, Martina . 2023. KÁVAFEST: KÁVY, KTERÉ NIKDE JINDE NEOCHUTNÁTE. Vychytané.cz. [Online] 5. 10. 2023. [Citace: 17. 6. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14309. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/KÁVAFEST:-KÁVY,-KTERÉ-NIKDE-JINDE-NEOCHUTNÁTE
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.076s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.15.240.40
Serverový čas: pondělí 17. června 2024 09:52