Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

2. ročník Festivalu izraelského filmů KOLNOA

10. – 14. října, nejen v Kině Pilotů
Přidat na Facebook
2. ročník Festivalu izraelského filmu KOLNOA, který se bude konat od 10. do 14. října 2018 v kinech Pilotů, Lucerna a Kině 35, přinese celkem 20 filmů ve více než 47 projekcích a pestrý doprovodný program.

Přehlídku současné izraelské kinematografie zahájí filmy Virgins režisérky Keren Ben Rafael a Geula režiséra Josefa Madmonyho, který se představil letos na MFF Karlovy Vary a herec Moše Folkenflik si rovnou odnesl ocenění za nejlepší mužskou roli.
V české premiéře se představí hned pět hraných filmů, z nichž byl film Aja nominován v roce 2015 na Oscara.

Nevšední historicko-sociální náhled přinese dokument Dimona Twist. Režisérka Michal Aviad ukazuje příběhy sedmi žen, které se v 50. a 60. letech přistěhovaly do Izraele z Polska a Severní Afriky a byly poslány rovnou do nově vznikajícího města uprostřed pouště.
Ne příliš známou, ale významnou kapitolou z moderní historie Židů se zabývá i druhý historický dokument Vzpomínky na Bagdád režisérky Fiony Murphy.

Pro velký úspěch uvede festival reprízu filmu Ben Gurion, epilog, který osobně představí producentka a střihačka tohoto zrestaurovaného snímku, Yael Perlov.

U příležitosti letošního 70. výročí založení Státu Izrael nabídne festival také vybrané filmy z izraelské filmové historie.

O proslulosti izraelského seriálu bude vypovídat speciální seriálový maraton, jenž uvede kultovní seriál Práce pro Araby palestinsko-izraelského scénáristy a spisovatele Sajjida Kašua (česky vyšly například knihy Tančící Arabové nebo Druhá osoba singuláru).

Do programu je zařazen také dokument Tomera Heymanna Mr. Gaga, popisující život uměleckého šéfa souboru Batsheva Dance Company a legendy tanečního světa – Ohada Naharina.
Techniku tvůrce taneční metody Gaga si budou návštěvníci moci vyzkoušet v rámci doprovodného programu.
Ten doplní i kulinářské zážitky. Po celou dobu konání 2. ročníku festivalu KOLNOA budou připraveny ochutnávky tradičních izraelských jídel v prostorách restaurace Etnosvět a na tržišti Manifesto Market.

Vstupenky na festival v předprodeji v průběhu týdne od 10. 9. 2018, veškeré informace k předprodeji naleznete na www.kolnoa.cz
Všechny filmy jsou uváděny v původním znění s českými a anglickými titulky. Seriál Práce pro Araby je v původním znění s anglickými titulky.

Festival probíhá za laskavé finanční podpory Hlavního města Prahy, Ministerstva kultury České republiky a dalších dárců. Festivalu poskytlo záštitu Velvyslanectví Státu Izrael v České republice. Všem dárcům a podporovatelům velmi děkujeme.

Více informací na:
www.kolnoa.cz
www.facebook.com/kolnoacz/

Dodala: Johana Turner

Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 17. 9. 2018 08:00
Chovancová, Michaela. 2018. 2. ročník Festivalu izraelského filmů KOLNOA. Vychytané.cz. [Online] 17. 9. 2018. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=12513. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/2.-rocnik-Festivalu-izraelskeho-filmu-KOLNOA
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.101s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.224.44.108
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 08:54